måndag 19 januari 2009

Anna Lind och presssekreteraren

Eva Franchell, var Anna Linds pressekreterare såväl när hon var miljöminister och senare som utrikesminister. Utan tvivel är hon väl insatt i frågor rörande Anna Linds arbetsområden - och som pressekreterare är det hennes primära arbetsuppgift.Eva Franchell upprörs i boken "Vännen" av att regeringen menar att det var Anna Lindh som tog beslutet att utvisa de två egyptierna Ahmed Agiza och Mohammed Alsery till Egypten. Både dåvarande statsminister Göran Persson och justitieminister Thomas Bodström drabbas nu av dåligt minne.

Makthavares dåliga minne är vid vana vid speciellt från tsunamikatastrofen. Nu har såväl Göran Persson som Thomas Bodström tappat minnet av vad som försegick beslutet att avvisa de två egyptierna, som fattades den 18 december 2001. Vad de inte kan komma ihåg är att de kände till att avvisningen skulle utföras av CIA-agenter, på deras sedvanliga sätt med kedjor, blöjor och handfängsel - på svensk mark.Det är alltså CIA som med egna agenter befinner sig på svenskt territorium, för att utföra ett svenskt avvisningsärende, som då statsministerna och justitieministern inte skulle känna till. I så fall Varning för svensk underrättelsetjänst.

Franchell skriver i boken "Väninnan" att Göran Persson i samtal med Anna Lindh skulle ha sagt till Anna Lindh, före det att regeringsbeslutet togs den 18 december 2001, att egyptierna skulle utvisas snabbt annars hotade USA med handelsbojkott mot EU. Sverige var då ordförandeland och därmed Persson EUs ordförande.

Känner man till USAs metoder, som verkställs av CIA, blir saken riktigt obehaglig. USAs metoder mot länder som inte är beredda på att utföra handlingar USA kräver hotas och hjälper inte hot går de till handling. Om Anna Lindh levde skulle hon kunna vittna. Frankell är modig och besitter civil kurage Tack för att du finns. Inget kan förvåna mig mindre än att Olof Palmes mördare fortfarande går fri och då menar jag inte den som tryckte av skottet.

Jag är till min natur inte konspiratoriskt - tvärtom. Men med dessa uppgifter och kunskap om åtminstone tidigare USA administrations arbetsmetoder som är belagda i många böcker och skrifter...

Ser fram emot en ny administration i USA. Förändring tar tid men som hoppfullt startar idag.

Inga kommentarer: